

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG
GASTRONOMICZNYCH
Kwalifikacja: HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
TECHNIK ROBÓT WYKOŃCZENIOWYCH
W BUDOWNICTWIE
Kwalifikacja: BUD.25 Organizacja, kontrola i sporządzanie kosztorysów robót wykończeniowych w budownictwie


DLA KOGO :
Szkoła Branżowa II stopnia jest ofertą dla absolwentów:
Branżowej Szkołę I stopnia w zawodzie kucharz
Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie kucharz (od 2015 r.)
Uczniowie Szkoły Branżowej II stopnia będą zdawać egzamin z kwalifikacji HGT.12 – Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.
KWALIFIKACJA HGT.12 obejmuje zagadnienia:
oceniania jakości żywności,
planowania żywienia z uwzględnieniem alternatywnego sposobu żywienia,
organizowania żywienia w produkcji gastronomicznej,
wykonywania usług gastronomicznych,
ekspedycji potraw i napojów.
obsługi kelnerskiej
układania i oceny jadłospisów,
organizacji imprez okolicznościowych i usług cateringowych,
stosowania technik nakrywania stołu,
współpracy w zespole,
organizacji usług gastronomicznych,
planowania i kalkulowania kosztów produkcji,
języka obcego zawodowego.
DLA KOGO :
Szkoła Branżowa II stopnia jest ofertą dla absolwentów:
Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie
Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie: monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie(od 2015 r.)
Uczniowie Szkoły Branżowej II stopnia będą zdawać egzamin z kwalifikacja: BUD.25 Organizacja, kontrola i sporządzanie kosztorysów robót wykończeniowych w budownictwie
KWALIFIKACJA BUD.25 obejmuje zagadnienia:
organizowania i kontrolowania robót związanych z zagospodarowaniem terenu budowy;
montażu, użytkowania i demontażu rusztowań stosowanych podczas wykonywania robót wykończeniowych;
koordynowania prac związanych z wykonywaniem budowlanych robót wykończeniowych;
organizowania i kontrolowania robót wykończeniowych prowadzonych w obiektach budowlanych;
sporządzania kosztorysów na roboty wykończeniowe w budownictwie.

